dimecres, 22 d’agost del 2012

Enric Valor: valor 101

Foto cedida per Vicent Brotons
L'any 2011, l'any passat, el senyor Enric Valor hauria fet 100 anys si encara haguera viscut. L'any passat fou un any de commemoracions a propòsit de la figura de l'escriptor de Castalla, l'escriptor valencià que ens transmeté una visió del món tan pròxima en la identitat més nostrada com carregada de valors universals. Enguany, en una proposta que esperem que esdevinga tradició, el Centre Cultural Castellut i l'Ateneu Cultural Republicà de Petrer, i el cap visible de tot plegat, Vicent Brotons, han organitzat per segon any consecutiu l'ascens a l'alt de Guisop, al capdamunt del Mas de Planisses. Ja sabeu, Catí en amunt, el Maigmó esplendorós, a la vora de la serra del Sit.

Hem començat la pujada al cim ben enjorn, abans que eixira el sol. A trenc d'alba ja hi érem, a l'alt de Guisop. Cap a llevant, un sol diligent i camaleònic ens ha esclarit el cel del nou dia i ens ha esbandit les mirades lleganyoses. Amb la llum del sol hem pogut comprovar que el grup el formàvem una seixantena llarga de persones. Gent de procedències diverses: de la Ribera, de l'Horta, de la Safor, de l'Alcoià, del Comtat, de les Valls de Vinalopó, del Baix Vinalopó, de tot arreu. Gent de tot arreu unida per l'estima envers l'obra i la figura d'Enric Valor.

Hi ha hagut temps per a assaborir el gust pel paisatge, les xarrades orejades entre els excursionistes, el parlament de Vicent Brotons, les lectures de passatges de l'obra valoriana, el brindis amb herbero i amb cava en honor del senyor Valor. Per molts anys.


Una selecció de fotografies


Els vídeos amb lectures de l'obra valoriana


Paraules de salutació al grup que ha fet l'ascens a l'alt de Guisop, al capdamunt del mas de Planisses, el dia de la commemoració del 101 aniversari del naixement d'Enric Valor, a càrrec de Vicent Brotons, organitzador amb tots els reconeixements merescuts per la iniciativa.


Lectura a càrrec de Josep Daniel Climent, en commemoració del 101 aniversari d'Enric Valor, celebrat a l'alt de Guisop, al capdamunt de Planisses.  Disculpeu el soroll del vent ambiental.


Lectura d'"El gegant del romaní", a càrrec de l'escriptor Leandre Iborra. En commemoració del 101 aniversari del naixement d'Enric Valor, a l'alt de Guisop, al capdamunt del mas de Planisses, paisatge valorià. Disculpeu el soroll del vent ambiental.


Lectura de Vicent Brotons a l'alt de Guisop, al capdamunt de Planisses, en commemoració del 101 aniversari del naixement d'Enric Valor.


Brindis en honor del 101 aniversari del naixement de l'escriptor Enric Valor, a càrrec de l'escriptor suecà Víctor Labrado.




Una ocasió magnífica per a rellegir L'ambició d'Aleix, La idea de l'emigrant o les magnífiques Rondalles valencianes. L'any que ve, al mateix lloc, el mateix dia i a la mateixa hora.

Notícies relacionades