dilluns, 24 d’agost del 2015

Enric Valor a sol ixent


Enguany, com hem fet els darrers 4 anys, hem celebrat el 104 aniversari del naixement de l'escriptor Enric Valor i Vives (Castalla, la Foia de Castalla, 22 d'agost de 1911-València, 13 de gener del 2000) amb l'ascenció a l'Alt de Guisop a sol ixent. 

Gràcies a l'Ateneu Repubicà de Petrer, al Centre Cultural Castellut, al Centre Cultural El Teix d'Ibi, al Tempir d'Elx, i molt especialment a Vicent Brotons com a organitzador i a Josep-Daniel Climent per la bona idea d'adreçar una carta oberta al conseller de Cultura.

Podeu llegir-ne una crònica en un apunt de Facebook. Completem la informació amb les aportacions que els organitzadors i els assistents hi van fer durant l'acte cultural, paraules dites i escrites que nodreixen l'ànima del Maigmó any rere any.

Enric Barba, Víctor Labrado, Josep M. Escolano, Vicent Brotons i Josep-Daniel Climent


Enregistraments en vídeo
(disculpeu les deficiències tècniques, el poc vent que bufava ha malmés el so d'algun parlament)





1 comentari:

  1. Una jornada esplèndida, amic Josep, que vam poder gaudir tots els valorians i valorianes en l'alt de Guisop per cinquè any consecutiu. Enguany amb la companyia de les dolçaines i el tabal que van donar magnificència a un homenatge sentit i íntim, i que va ressonar per la vall de Planisses per escampar el record del mestre de les paraules.
    Un plaer haver compartit amb vosaltres este brindis que ens renova l'esperit combatiu per la normalització cultural, per l'estima a la terra, per l'amor a la llengua, als paisatges valencians Meridionals i al país. Des de Planisses, un any més, reivindiquem la figura d'Enric Valor en tota la seua grandesa, i demanem la creació del museu, de la càtedra i de totes aquelles accións que ens ajuden a créixer com a poble valencià. Per molts anys!

    ResponElimina